Mission Sagrada Familia

Første gang vi var i Barcelona, fik vi kun set Sagrada Familia udefra, da vi ikke havde bestilt billetter i forvejen. Men hvem skulle have troet, at man skal bestille billetter for at komme ind at se en kirke. Nå, men nu er Sagrada Familia jo heller ikke hvilken som helst kirke. Vi blev derfor nødt til at komme tilbage til Barcelona, men det var der heller ikke nogen i familien, der var kede af. Vi tog mormor og morfar med på road trip på Mission Sagrada Familia.

Sagrada Familia er en kirke, der stadig er under opførelse. Den har titel af basilika og kan med tiden blive en katedral, som per definition er biskoppens hovedsæde. Byggeriet blev påbegyndt i 1882 og forventes først færdig i 2026. Det er 100 årsdagen for Gaudís død. Gaudí er blevet meget kendt som arkitekten bag Sagrada Familia. Det var dog ikke hans projekt til at begynde med. Han overtog efter uoverensstemmelser med den opdrindelige arkitekt et år efter byggeriets påbegyndelse. Det er derfor hans fortjeneste, at kirken ser ud, som den gør. Det kan dog være, at den havde set anderledes ud, hvis han havde været med fra begyndelsen, da han var nødsaget til at bygge videre på det arbejde, der allerede var lavet.

Men sikke et projekt han fik sat gang i. Kirken er et imponerende stykke arkitektur og kunstværk på én gang. Vi havde bestilt en guidet tur, hvilket klart kan anbefales. Alle lyttede med interesse og ærefrygt, mens øjnene studerede de mange detaljer og symboler. William deklarerede, at han ville komme tilbage, når kirken er færdigbygget, og at han ville tage sine børn med. Måske man er så heldig, at han også vil tage deres farmor og farfar med? Her er et par billeder fra kirken, som man kan se den med billetter.







Missionen blev fuldført, og der blev også tid til at se andet i Barcelona. Her et par billeder fra Camp Nou, Plaça Reial i Barri Gòtic og Barceloneta.









Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Oliven i lange baner

Selskabsrejsen

Helligtrekonger