På eventyr i Marokko

I påsken var vi i Marokko, og det var lidt af et eventyr. Dette indlæg er derfor længere end normalt. Vi begyndte med et par dage i Marrakech, hvor vi boede inde i Medinaen. Her var der meget travlt med mennesker der kæmpede om den trange plads til fods, på cykel, på knallert, i tuk tuk eller med kærre. William var meget forarget over, at der ikke var noget fortorv. Han syntes i det hele taget, at det var som at rejse tilbage i tiden. Vi overnattede heldigvis et sted, hvor der både var rent og pænt, og så var der endda wifi. Men man skulle ikke langt ned ad gaden, før at det bare var en jordvej. Og tænk sig, der fandt vi den hyggeligste restaurant med en gårdhave fuld af citrontæer.







Hele familien var en tur på madskole. Det var en god oplevelse, hvor vi blandt andet lærte at lave kylling tagine med syltede citroner. Der er vel ikke nogen, der er overraskede over, at der nu står et glas med syltede citroner og trækker på mit køkkenbord, vel?





Herefter begyndte vi på vores tur til Fes gennem bjerge og ørken. Til formålet havde vi lejet en minivan med en lokalkendt chauffør, som også fungerede som guide. Efter en lang tur gennem Atlasbjergene kom vi til Aïd Benhaddou, som er en gammel borg, der lå på den vigtige handelsrute til Timbuktu. 



Aïd Benhaddou er blevet brugt til indspilning af film som f.eks. Lawrence of Arabia og Jesus of Nazareth, men der er også filmstudier i den nærliggende by Ouarzazate. Byen fungerer som Africas Hollywood og bliver derfor kaldt Oullywood. Bl.a. er Gladiator og Game of Thrones indspillet her. Det var sjovt at se, hvor mange af kulisserne der i virkeligheden er ren facade. Det havde drengene svært ved helt at forstå.



Vi overnattede i Skoura Oasis på det mest fantastiske hotel. Jeg tror, vi var helt tryllebundede af at have kørt gennem palmelunde og ankomme til denne skønne bygning, der tog sig smukt ud i tusmørket. Vi blev taget godt i mod med en rundvisning og myntete af det mest imødekommende personale.





Vi forlod hotellet aldeles for tidligt. Vi kunne sagtens have brugt en hel dag på at slappe af ved poolen. William havde også set frem til deres Hamam, som de så fint havde vist frem ved vores ankomst. Men vi havde et stramt program og skulle videre til Dadeskløften.





Vi overnattede i Todrakløften i et huleværelset. Det var et meget isoleret hotel, hvor vi kunne gå en tur i fred og ro fra alle turisterne, der var samlet nede ved det smalleste sted ved kløften.





Man kunne sagtens have brugt et par dage på hotellet for at vandre, men vi havde planer om at overnatte i Sahara. Vi kørte hele dagen gennem ørkenen, hvor vores chauffør viste os nogle af de lokales hemmelige gange, som er overraskende kølige og store.







Højdepunktet var uden tvivl vores overnatning i teltlejr i ørkenen, hvor man virkelig kunne slå sig løs i sandet.








Vi tog af sted lige efter solopgang. Hvor tit sker det lige i vores familie? Vi havde nemlig mange timers kørsel foran os før næste og dermed også sidste stop. Turen var  fuld af kontraster og førte os fra ørkenen gennem plantager med dadelpalmer og kolde alpeagtige bjergbyer. Vi fik en enkelt overnatning i Fes, som var en noget roligere oplevelse end Marrakech. Sikke et eventyr!










Kommentarer

  1. Det lyder som en super fed tur! Hvordan havde I fundet jeres guide?
    Hygge hejsa
    Anne Marie

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var helt fantastisk. Vi havde bestilt en rundrejse på 4 dage/3 nætter inkl hoteller, morgenmad og aftensmad samt bil og chauffør gennem Your Morocco Tour. Vi havde fået dem anbefalet af nogle venner, som havde rejst med dem, og vi giver gladeligt anbefalingen videre. Marrakech og Fes havde vi selv booket.

      Slet
    2. Tak for svar! Det skal vi huske, hvis/når turen engang går til Marokko. Vil virkelig gerne besøge Fes en dag. Det ser ud til at være mindre turistet end Marrakech.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Oliven i lange baner

Selskabsrejsen

Helligtrekonger