Galicien

I Madrid har vi fri både d. 1. og 2. maj, så med en enkelt fridag blev det til en lang weekend på hele fem dage. Vi besluttede os for at tage til Galicien i det nordvestlige hjørne af Spanien.

På vejen stoppede vi i Leon, som tidligere har været hovedstad i Spanien, men som nu er mest kendt for byens katedral. Eller rettere sagt katedralens blyindfattede ruder, for katedralen består nærmest mere af glas end af sten, hvilket giver et ganske særligt lysindfald i hele katedralen. Man kunne forestille sig, at det kunne være endnu flottere, hvis det ikke regnede. Om aftenen var vi så heldige at se et lysshow på en anden kirke på Plaza San Isidro. Det var hele Leons historie fortalt i lyd og billeder. Hvad skal man ellers lave sådan en lørdag aften kl 23? Altså, de lokale er jo dårligt færdige med at spise. Sådan er det jo, når man først spiser aftensmad kl 22.




Uden for Leon ligger Las Médulas, som er en tidligere guldmine. Faktisk Romerrigets vigtigste. Det er en meget speciel guldmine, fordi guldet ikke blev gravet ud under jorden. Det blev i stedet skyllet ud gennem gange i bjergene, hvilket har skabt et meget specielt landskab. Vi gik en dejlig tur på et par kilometer og blev godt og grundigt beskidte af at klatre rundt i grotterne i regnvejr.






Efterfølgende fulgte vi vejen til Santiago de Compostela, hvor vi begyndte vores ophold med et besøg i endnu en katedral. Denne gang var vi en tur på taget. Det var en flot oplevelse men en kold fornøjelse, når det begynder at regne og hagle. Men så fik vi da vasket vores overtøj og sko rene igen.




Vi tog på udflugt til La Coruña nord for Santiago, hvor drengene fik overbevist os om at tage en tur på segway. Det viste sig at være en udmærket ide, da vi fik set lidt mere end bare Herkulestårnet.






Sidste udflugt var til Combarro syd for Santiago. Det er en lille fiskerlandsby med et par flotte eksemplarer af regionens meget ikoniske hórreos, som blev brugt til opbevaring af korn mm i gamle dage.










Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Oliven i lange baner

Selskabsrejsen

Helligtrekonger