Caminito del Rey

Endnu en fridag i maj! D. 15. maj er helligdag i Madrid pga San Isidro, som er en af byens to skytshelegener. Vi fejrede det med at lave en bro, som man siger på spansk, mellem weekenden og fridagen om tirsdagen. Ups, endnu en fridag fra skolen. Denne gang havde Thomas sat mig på en opgave. Han ville nemlig gerne på Caminito del Rey, og han havde fået nogle venner med på idéen.

Caminito del Rey er en træsti på bjergsiden af en dyb kløft. Stien var oprindelig lavet af stål og cement og blev bygget som transport for arbejdere og materialer mellem to vandkraftværker i 1905. Kong Alfonso XIII gik turen i 1921 i forbindelse med indvielsen af en dæmning, hvorefter turen blev omtalt som Camino del Rey (Kongens sti) eller bare Caminito (den lille sti). Turen er er i alt 7,7 km, hvoraf de ca tre km er på en én meter bred sti i op til 100 meters højde, som efter renovering blev genåbnet i 2015. Turen kan gennemføres af alle over otte år, men anbefales ikke til personer med højdeskræk. Det ville nok have været smart, hvis Sherry på et tidspunkt havde nævnt, at hun lider af højdeskræk, men som man kan se på billederne, klarede hun det. Selv glasplatformen og hængebroen.












Vi var også på udflugt til Ronda, hvor vi besøgte tyrefægterarenaen, som er den ældste i Spanien. Den siges at være selve fødestedet for den organiserede tyrefægtning. Vores tyrefægtning var knap så organiseret. Til gengæld organiserede Sherry højtlæsning af turistinformationer og en tur til byens billedskønne bro, Puente Nuevo.




Vi var også en tur i Picassos fødeby Malaga for at gå på museum og købe flamencokjoler. Olé! Men selv om Malaga er en dejlig by, så var der bred enighed om at vende hjem til huset, som vi havde lejet. Det var det perfekte sted at slappe af efter en oplevelsesrig dag. Vi hyggede os med pool, grill og den mest fantastiske udsigt.








Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Oliven i lange baner

Selskabsrejsen

Helligtrekonger