Drengenes favoritter i Granada

Vi tog til Granada for at fejre nytår og havde sikret os billetter til Alhambra i så god tid, som man nu kan, når de først sættes til salg tre måneder i forvejen. Billetterne er svære at få, men er til gengæld ikke særligt dyre. Vi glædede os til at vise drengene ikke bare Alhambra men også selve Granada, som er en virkelig hyggelig by. William har her i efteråret haft et emne i skolen om Maurernes indflydelse i Spanien, så det var også lidt af en studietur.

Det viste sig dog, at drengene ikke var sønderligt interesserede i Alhambra. Måske fordi der var for mange mennesker. Måske fordi det var en aftentur og de var ved at være trætte. Måske fordi de brugte al deres energi på at gå op ad bakken fra byen. Turen var alligevel en stor succes. Drengene var ligesom os vilde med byen. De synes, at der var mange dejlige caféer og tehuse. Her er deres favoritoplevelser:

  • Fondue på restaurant. I vores familie er det en tradition at spise fondue nytårsaften, og jeg var blevet advaret om på forhånd , at det ikke var en mulighed at ændre på den tradition. Glæden var derfor stor, da det lykkedes mig at finde en fonduerestaurant i Granada. Desværre var den lukket nytårsaften, men vi bestilte bord til en af dagene op til nytåraften. Alle var begejstrede for maden, især oksekødet og chokoladefonduen var populære. Udsigten til Alhambra fejlede bestemt heller ikke noget.

  • Hammam. Det var en sikker vinder. Det vidste vi næsten på forhånd. Vores børn elsker vand, og William elsker varme bade. Megt varme bade. Det eneste problem var, at man skulle være stille. Det var vi lidt mere bekymret for. Men de nød begge de varme bade, den flotte udsmykning og den dejlige myntete. De kunne faktisk godt have tænkt sig at tage i Hammam hver dag.

  • Hulerne i Sacromonte. Vi tog dem med ud på en længere vandretur nytårsaftensdag for at vise dem det gamle mauriske kvarter, Albayzin, og de gamle sigøjnerhuler i Sacromonte. De nød turen of snakkede hele vejen. Jeg er ikke helt sikker på, om de havde tid til at nyde udsigten, for de havde travlt med at lægge planer for fremtiden, hvor de vil bo i disse sigøjnerhuler, så de må have kunnet lide, hvad de så.


Vi kan tilføje, at vi boede i en dejlig lejlighed med gårdhave og udsigt til Alhambra fra terrassen.





Det eneste var, at det var lidt svært med parkeringen. Der var en parkeringskælder, men det var meget svært at komme ind i den, fordi det var svært at vende bilen på en ensporet gade. Men det lykkedes, og vi fik vores første tur i en bilelevator. Det var lidt stressende. Ikke mindst fordi nerverne sad udenpå efter vores tur gennem Albayzin, hvor vi skulle gennem nogle meget smalle gader. Ros til Thomas for at få bilen på 182 cm i bredden gennem en gade, der måler 1,9 m på det smalleste sted, uden en skramme.

Photo credit: Google Earth

Godt nytår til alle!


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Oliven i lange baner

Selskabsrejsen

Helligtrekonger