Las Fallas de San José

I midten af marts var vi i Valencia, hvor de fejrer Las Fallas de San José. Kort fortalt bygger de en masse figurer (ca 750 stk), som de til sidst ender med at brænde af. Festen varer en uge og er fyldt med knaldperler og fyrværkeri. Las Fallas er oprindeligt en fejring af forårets komme, men er senere knyttet sammen med Sankt Josefs dag (19. marts), som også er den dag, hvor man i Spanien fejrer fars dag.




Valencia er også i besiddelse af lidt af et klenodie. Den hellige gral bliver opbevaret i Valencias katedral. Det er i øvrigt en meget smuk katedral, hvor man også kan se en gammel helgens mumificerede underarm.



Paella siges at stamme fra Valencia, og det er nok ikke helt forkert, eftersom der ligger rismarker lidt uden for byen. Vi tog en tur til El Palmar, som er en lille by ligger i vådområdet Albufera, hvor vi efter en tur i båd havde fået samlet nok appetit til at afprøve den originale Paella Valenciana. Det er normalt ikke noget vi bestiller, da kvaliteten kan være meget tvivlsom, men jeg lover jer, at dette er den bedste paella, jeg nogensinde har smagt. Selv William var helt vild med den. Han var i gang med sin anden portion, før vi overhovedet havde nået at smage. Ham der ellers aldrig har nogen appetit. Således endte vores forlængede weekend i Valencia godt, selv om den begyndte med en tur på hospitalet, efter William havde skreget af smerte hele vejen på grund af mellemørebetændelse.










Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Oliven i lange baner

Selskabsrejsen

Helligtrekonger