Julen varer længe

Efter 2. juledag er julen slut, og det er tid til at pakke julepynten sammen og gøre klar til at pynte op til fest nytårsaften. Men da vi kom tilbage til Spanien, var julen på sit højeste. Det var lidt mærkeligt, når man nu syntes, at man allerede havde lagt julen bag sig.


I Spanien får børnene ikke gaver af julemanden juleaften, men derimod af de tre vise mænd Helligtrekongersdag. Det er i øvrigt de tolv dage mellem Juledag og Helligtrekonger, der udgør de traditionelle tolv juledage, som vi efterhånden mest kender fra sangen af samme navn.

Vi fejrede dagen om end ikke i så stor stil som de lokale. Drengene havde sat deres sutsko frem sammen med en kop mælk og et par småkager, og var glade for at høste endnu en gave her til morgen. Desuden fik vi kongekage (Rascón de Reyes), som er en wienerbrødskrans, der sælges i forskellige størrelser og variationer med eller uden fyld.


Ligesom i risalamanden er der en overraskelse i kongekagen. Faktisk er der ikke mindre end to. Hvis man er heldig, får man en lille figur og bliver konge for en dag (kongekrone medfølger). Hvis man er mindre heldig, får man en bønne, og så skal man betale for kongekagen.

Nu er julen (langt om længe) overstået for denne gang. 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Oliven i lange baner

Selskabsrejsen

Helligtrekonger