Opslag

Viser opslag fra maj, 2016

Don Quijote

Billede
I år er det 400 år siden, at Shakespeare og Cervantes døde. Jeg kender personligt mest til Shakespeare, men jeg bor i et land, hvor de går meget op i Cervantes. Derfor er jeg gået i gang med at læse hans hovedværk Don Quijote. Ja, altså sådan staver man det på spansk. Med j. Selv om vi andre skriver Don Quixote. Med x. Men sådan er der så meget på spansk. Det siges i øvrigt, at Cervantes med Don Quijote skabte den moderne roman. Men hvad ved jeg om det. Jeg har jo ikke læst litteratur. Min undskyldning er i hvert fald, at det ikke var noget, man gik så meget op i på fransk. Under alle omstændigheder er Don Quijote blevet en stor del af den spanske kultur, så på vej hjem fra Andalusien stoppede vi for at se nogle af de vindmøller, som Don Quijote kæmper mod i bogen. Jeg ved godt, det lyder skørt. Men det er altså ikke mig, der er skør. Det er Don Quijote. Vindmøllerne er der dog ikke noget i vejen med. De ser meget fine ud. Og der er endda en af dem, der stadig virker.

Andalusien

Billede
For første gang gik turen til den sydlige del af Spanien. Da nu Thomas alligevel havde tidligt fri fra arbejde for at se Phillips teaterstykke, kunne vi køre direkte efter, at drengene havde fået fri fra skole kl 16. Der var tydeligvis mange andre madrilenere, der var på vej sydpå, så det var en lang tur. Første dag var vi i Cordoba, som er mest kendt for La Mezquita. Det er en smuk moské med et hav af søjler, der er forbundet af tofarvede dobbeltbuer. Cordoba var hovedstad under araberne, der indtog Spanien i 711. Og de havde naturligvis brug for en stor og flot moské. Den er stadig den største arabiske bygning i et ikke-arabisk land. Det interessante er imidlertid, at den huser en katedral. Araberne forlod Cordoba i 1236 under den spanske generobring, og i 1500-tallet gav Karl 5. tilladelse til at få ændret moskéens indre til en katedral ved at fjerne en masse af søjlerne. Det skulle han efter sigende have fortrudt. Det er også meget spøjst at se Jesus i nye og anderledes omgi

Mr Fox

Billede
Så blev det Phillips tur til at optræde i skolen. Alle elever på hans årgang opførte Roald Dahls "Fantastic Mr Fox", hvor Phillip havde fået rollen som en af ræveungerne. Da vi ankom til skolens auditorium, sad Phillip pænt på scenen og ventede, mens alle forældre samt børn fra børnehave til 5. klasse tog plads. Der var både flotte rekvisitter, sang på spansk og dans til "Happy" af Pharrell Williams.