Salamanca

I påsken fik vi besøg fra Danmark, men de ankom først om tirsdagen, så vi fordrev tiden i den første weekend af påskeferien i Salamanca. Det er søreme koldt, når man sådan bevæger sig nordpå, så vi måtte have jakker på. Men vi havde ikke fundet de varme jakker frem, så drengene frøs meget.

Plaza Mayor

Udstyret med en app om de forskellige seværdigheder i byen samt take away kaffe og varm kakao lykkedes det os alligevel at gå en tur i den gamle universitetsby.

Casa de las Conchas

Lyse sandstensbygninger og hyggelige gågader

Nogen øver noget foran den nye katedral

Find en frø på universitetets facade

Den romerske bro med udsigt til byens katedraler

Vi nåede lige at hvile fødderne hjemme på hotellet, der lå ud til Plaza Mayor, inden Thomas slæbte os med ud på en restaurant, han havde fundet på nettet. Og selv om det var godt at komme ud og få noget mad, så var det bedste faktisk at komme tilbage og se Plaza Mayor i mørke.

Salamanca by night

Som den opmærksomme læser måske allerede har gennemskuet, så er weekenden før påske naturligvis palmesøndag. Påsken i Spanien er kendetegnet ved mange katolske optog, og palmesøndag er ingen undtagelse. Så Familien Hansen var i kirke søndag morgen. Det var meget interessant, men  - uden at fornærme nogen  - lidt kedeligt, når man ikke forstår, hvad der bliver sagt. Men til Thomas' store begejstring fik vi set både den gamle og den nye katedral, som i øvrigt er bygget sammen, uden betaling.



Men det var faktisk uden for, at alt det sjove foregik. Det var et væld af sanseindtryk, først foran den nye katedral og siden på Plaza Mayor. Se bare her:













Og nu kunne vi så se, hvad det var de øvede til om lørdag. De skulle bære en kæmpe figur, som var optogets højdepunkt. Hvis man ser godt efter, kan man se fødderne under figuren.

Så kender vi Familien Hansen igen

Til sommer skal drengene og jeg på sprogskole i Salamanca. Jeg glæder mig til at komme tilbage. William glæder sig også. For så er han 9 år, og Phillip er kun 6 år. Sådan er vi alle så forskellige.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Oliven i lange baner

Selskabsrejsen

Helligtrekonger