Opslag

Viser opslag fra januar, 2016

Williams verden

Billede
Drengene har en bog, hvor de skal skrive en sætning om dagen. Jeg blev så stolt, da jeg kiggede i Williams bog. Der sker meget på et år. Både skriftligt og mentalt. En ægte kosmopolit er født.

Helligtrekonger

Billede
Her i Spanien er helligtrekonger d. 6. januar en helligdag, som traditionelt bliver fejret mere end juledagene.  Vi prøvede at følge de lokale traditioner og begyndte h elligtrekongersaften med at se et optog med de tre vise mænd og diverse populære figurer fra børnenes univers, som vinkede og kastede med konfetti og slik. Derefter gik turen hjem til en middag med den traditionelle kage Rascón de Reyes til dessert. Den fås i flere variationer, men fælles for dem alle er, at der er en lille figur i kagen, og den som får figuren, får en kongekrone. Børnenes store spørgsmål var selvfølgelig, om de fik gaver. Det er nemlig først til helligtrekonger, at de spanske børn får julegaver. De satte kager og mælk frem til de tre vise mænd og deres kameler og håbede på at der blev lagt gaver i sutskoene. Helligtrekongersdag hyggede vi med gaver derhjemme og sendte Thomas på arbejde. Der bliver ikke taget hensyn til lokale helligdage under årsregnskabet. Julen i Spanien er også kendetegnet ved de ma

Phillips store sejr

Billede
I går var vi i Faunia. Vi vidste ikke rigtig, hvad det var, men det er med i vores årskort, så det kunne vi jo lige så godt prøve. Det viste sig, at Faunia er en form for zoo. Men der var også en klatrebane for børn. Begge drenge havde mod på at prøve på trods af at Phillip for to år siden fik overskredet sine grænser på en lignende men meget højere bane i Australien.  William var både frygtløs som sædvanligt og tilmed også kæphøj, men lillebror klarede presset og gennemførte banen med højt humør. Det var en stor sejr for Phillip.

Godt nytår

Billede
Vi har fejret vores første nytårsaften i Spanien. Der er to traditioner, vi var blevet gjort opmærksomme på af vores spansklærer. Den ene er at sluge en hel vindrue per klokkeslag ved midnat, og den anden er at bære rødt undertøj. Og det kan ikke kun være noget, han har bildt os ind, for supermarkederne var fyldt med rødt undertøj til både børn og voksne samt masser af vindruer i løs vægt og forpakket i forskellig emballage à 12 stk. Men det er faktisk temmelig svært at sluge en vindrue, så vi gav op og måtte nøjes med at følge en af traditionerne. Godt nytår!