Opslag

Viser opslag fra september, 2015

Postkort fra Nice

Billede
Hej med jer! Her en lille hilsen fra Nice, hvor jeg har været på tøsetur. Det var en dejlig weekend med højt humør og godt vejr. Vi var bl.a. på marked, hvor der blev solgt salt fra Murray River i Australien. Drengene havde hygget sig hjemme i Madrid med videoaften og masser af burgere og slik. Hilsen Julie

Kunsten at aflevere sine børn

Billede
Der er meget trafik og meget begrænsede mulighed for parkering ved skolen, så den første uge gik vi til og fra skole hver dag. Den anden uge havde mor vænnet sig lidt til bilen og fået mod på at køre børnene i skole i bil. Skolen har nemlig arrangeret et system til at aflevere eleverne. Der et drop-off point, hvor en ansat åbner bildøren og hjælper børnene ud, hvorefter lederen for indskolingen siger godmorgen. Meget imponerende. Selv skolelederen er på plads i sin sikkerhedsvest for at dirigere bilerne ud af skolen i god ro og orden. Phillip var dog ikke begejstret for denne løsning, fordi han ikke kan få et kys og et kram. Her i denne uge har vi derfor afprøvet en tredie løsning, hvor vi kører noget af vejen og går resten, så vi kan sagt ordentlig farvel. Nu er det spændende, hvad faren vælger, når han for første gang skal aflevere drengene i skole på mandag.

Madrid i børnehøjde

Her er børnenes første indtryk af Madrid: Det er meget varmt De går over for rødt De ryger Der er mange gamle De spiser sent Der er flere Burger King end McDonald's Jeg kan tilføje, at de parkerer, hvor de har lyst, og at blinklyset ikke er noget, de bruger.

De små motionsting

Billede
Til dem der gerne vil have mere motion i Spanien. Hvis I er trætte, giver bænken også motion. William og Phillip synes, det er et godt sted. Det ligger i en park ved siden af vores hus.

I supermarkedet

Billede
Som tidligere skrevet er jeg meget imponeret over supermarkedets udvalg af skinke hernede. Det samme gælder udvalget af friske rejer. Udvalget af frisk mælk er til gengæld forholdsvis begrænset. Vi er glade for, at det trods alt er der, og der er jo både sød-, let- og skummetmælk. Så må de gerne beholde deres lange rækker af langtidsholdbar mælk for sig selv. Til sammenligning er udvalget af gazpacho væsentlig større, men hvad skal man vælge? Det er altid spændende med nye supermarkeder. Nogle ting tager meget lang tid at finde. Andre ting har jeg slet ikke fundet endnu f.eks. frosne bær og saftevand.

Små venner

Billede
Drengene har begge fået en ny ven i klassen. Her i weekenden har vi været sammen med dem begge og deres familier, som ligesom os er nye i Madrid. Herhjemme er der også rig mulighed for at lege, da mange af naboerne har jævnaldrende børn, der også taler engelsk. Phillips nyeste påfund er at spille kort med livredderen, mens William går og undrer sig over, hvorfor de andre godt må have dyr. Så nu må vi hellere undersøge, om vi må have dyr for vores udlejer. Indtil da må han nøjes med de andres dyr. Der er både hunde og en lille skildpadde.

Heron Diversia

Billede
I Australien var vi så heldige at have en god cafe i lokalområdet, som hurtigt blev vores stamsted. Her i Madrid har vi 10 minutters gang til Heron Diversia, hvor der er 25 cafeer og restauranter plus en biograf, der også viser film på engelsk. Restauranterne har åbent kl 13-16.30 til frokost og åbner først kl 20 om aftenen. Det er et meget populært sted at drikke kaffe og spise frokost for alle dem, der ligesom Thomas arbejder i området. Vores top tre er: Vips er nok ikke så kendt som de to første, men er hurtigt blevet en favorit. Det er en blanding af en kiosk, en boghandel, en legetøjsbutik og en restaurant. Drengene elsker deres børnemenu, som består af hovedret, drikke og dessert til 8 Euro. Og så har de åbent hele dagen, hvilket er et stort plus for tilflyttere som os. Vi har ikke helt vænnet os til de sene spisetider i Spanien endnu.

Hverdagen begynder

Billede
Så er skolen også begyndt i Spanien. Der er ikke skoleuniform på drengenes skole, men der er en sportsuniform, de skal have på de dage, hvor der er idræt på skemaet. 

Udfugt til Ávila

Billede
Med fire sværd i rygsækken begav vi os på udflugt til middelaldermarked i Ávila. Byen er kendt for sin bymur, Santa Teresa og små søde kager, der hedder Yemas. Det er en rigtig hyggelig by, som var ekstra flot og stemningsfuld i ridderudsmykning. Efterfølgende var der ridderturnering i baghaven. Godt man har et par tomme flyttekasser til formålet.